Monday, December 10, 2012

Advent calendar, Day 10: Jouluhaaste

Eilinen joulukalenterin luukku jäi avaamatta, sillä en ehtinyt sitä tehdä.
Yesterday's advent calendar is missing, because I hadn't had time to do it. 

Näin Mellan blogissa tälläisen kivan Jouluhaasteen ja päätin toteuttaa sen nyt tämän päivän luukussa.


Mikä tuoksu kuuluu jouluusi? Vasta leivottujen pipareiden tuoksu. Kuusen tuoksukin on ihana, mutta tänä vuonna sitä ei taideta meillä kokea, sillä se vaihtuu tekokuuseen. Harmi sinänsä, mutta eipähän roskaa :)

Lempijouluruokasi, joka ei saa puuttua pöydästä? Kinkku ja rosolli. Rosollissa tosin ei mieluiten saisi olla porkkanaa, vaan sen paikalla sipulia. Porkkana vaan ei oikein ole makuuni.

Herkkusi, jota täytyy joka joulu saada? Pipareita olla pitää! Piparien leipominen kuuluu samalla myös vankasti meidän perheen jouluun. Itse leivotut piparit ovat parhaita.
Myös riisi/joulupuuroa täytyy saada.    

Mieluisin joulujuomasi? Itse en oikein välitä glögistä (olen tosin alkanut lämmetä sille tänä vuonna) niin hirveästi joten vastaan tähän maito. Sitä meillä menee paljon.

Mikä joulukoriste on erityisen tärkeä tai merkityksellinen? Enkeli- joulukuusenkoriste jonka olen saanut esikoulusta. Siinä enkeli pitää kyyhkystä kädessään (kyyhkyseltä vain on pää hävinnyt näiden vuosien kuluessa). Se pitää saada aina mahtumaan kuuseen edes johonkin väliin. 

Mikä joululaulu tuo joulutunnelman? Meillä soi erilaisia joululaulu levyjä, mutta varmaankin petteri punakuono on se laulu, joka tuo joulun tunnun. 

Kerro jokin lahja lapsuudestasi/nuoruudestasi joka on jäänyt mieleen? Mieleeni ei nyt ainakaan muistu mitään yksittäistä lahjaa, paitsi se kun muutamia vuosia sitten saimme mummoltamme paketin, jossa oli villasukkia. Myöhemmin kun mummo soitti meille ja kävi ilmi, että paketissa oli ollut molemmille myös rahaa, mutta ne olivat ilmeisesti jääneet lahjakääreisiin. Siinä me oltiin sitten koko perhe etsimässä rahoja kaikista lahjapaperiroskien seasta. Rahat kyllä lopulta löytyivät :DMuistakaahan osallistua Joulukortti arvontaan. Se sulkeutuu huomenna!
Remember to participate to christmas card giveaway. It will end tomorrow!

1 comment:

  1. Haha tuli vaan mieleen kans, että itsellekin tulee pakonomainen tarve tarkistaa lahjapaperiroskat vielä vaikka kolmannenkin kerran... ettei varmasti mitään jäänyt niiden väliin! :D

    Kiva kun teit haasteen! :)
    xoxo Mella

    ReplyDelete

I like to read what you think about my manicures, my blog and everything :))